Lokaal sociaal: Gouda in beeld

Alvast een stukje op mijn blog over dit nieuwe onderwerp. Als ‘beheerder’ van o.a. het bibliotheek Twitter-account ben ik natuurlijk al een poosje bezig met volgen van Goudse tweeps en netwerken. Bovendien doe ik mijn best om waar mogelijk te reageren op vragen en andere uitingen die ons aangaan (webcare). Heel soms komt er op #durftevragen een leuke vraag binnen die we kunnen beantwoorden namens @biebgouda en dat is natuurlijk ‘kikken’.
Wat lastig is is dat er weinig Goudse sites zijn waar echt actief op gecommuniceerd wordt. Er is natuurlijk forumgouda.nl en Goudanet heeft een forum. Maar veel sites/netwerken doen hetzelfde als wij: veel zenden.
Voorbeelden hiervan: Goudabruist, Bovende7everdieping.

Is het een idee om Goudse sites waar door bezoekers actief aan wordt bijgedragen te bundelen in een document? In dit Googledoc kan ieder dit soort sites toevoegen.

Flick-r kom ik ook vaak tegen in zoekresultaten en op foto’s wordt ook vaak gereageerd
Via de andere social media-sites zoals pinterest etc. heb ik nog niet gezocht. Wordt vervolgd…

P.S. Tijdens zo’n zoektocht kom je wel heel leuke sites tegen waardoor het kwartiertje dat je ermee bezig wilt zijn snel oploopt. Wat dacht je van deze: http://afvalverhalen.blogspot.nl/ : Korte gedichtjes verhaaltjes naar aanleiding van afval op straat.

lijstentwitter

Advertentie

4 gedachten over “Lokaal sociaal: Gouda in beeld

  • Top! Als ik tijd heb zet ik het wel op het forum, nu dus even niet…
   Heb jij dat ‘boek’ naar Marjon gestuurd? (Zie facebookberichtje) vind ik nl wel wat voor jou 🙂

   • Mooie samenwerking en goed idee, ik heb er een regeltje aan toegevoegd omdat het meest er wel op staat. Het nieuws valt me een beetje tegen, het is tot nu toe héél veel van hetzelfde. Kennelijk deelt iedereen het nieuws met elkaar.
    Ps: boek schat ik in op Ellen? ; )

 1. Jullie van het webteam hebben wel de leukste taken 🙂 Wat me interesseert is of er op een of andere manier aan metingen worden gedaan. Zie je groei in traffic naar de site als je iets op Facebook of Twitter plaatst. Of dat je na een “sociale interactie” meer volgers krijgt of toegangskaarten verkoopt. Maak je gebruik van Google Analytics of andere statistsche software voor de website?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s