Terugblik op de verdiepdingen

Maggy heeft een prachtig stuk geschreven over de Verdiepdingen en hoe zij het ervaren heeft, daar wil ik graagl bij aansluiten, beter had ik het niet kunnen verwoorden.
Mijn persoonlijke doelen waren: collega’s bewust(er) maken van het nut en noodzaak van onze social media-community en het feit dat ieder op welke plaats in de organisatie dan ook daar aan kan bijdragen.
En natuurlijk het ontdekken van nieuwe ‘dingen’, waar we misschien nu nog niets mee doen, maar wel alvast op een plankje in de voorraadkast kunnen zetten.
Mijn top-drie is:

  • screencasting: daar gaan we zeker nog wat mee doen
  • Scoop-it: heel makkelijk en snel een pagina maken met links die op dat moment interessant zijn voor je klanten: De laatste die ik heb gemaakt was naar aanleiding van Valentijnsdag: een Scoop-it topic met Wikipedia, verhalen, gebruiken etc. rond Valentijn en we hebben er een over het Verhalenfestival.
  • Twitter verdiept: heel handig om op een presenteerblaadje de extra functies van Twitter aangereikt te krijgen, wat dit betreft was het voor mij een echt ‘;Verdiepding’

Ik heb niet veel gemist: hooguit, en daar kan deze cursus ook niet in voorzien, het ‘eigen maken’ van Goudanet en Biebmaps. Deze Goudse websites zijn wat mij betreft nog niet echt in beeld, en ze zouden echt ‘van ons’ moeten zijn.

Ik zie het liefst onze bibliotheek als ontmoetingsplek voor mensen die van lezen, leren, boeken, culturele ontmoetingen en evenementen houden. Dat kan straks via onze nieuwe stadsbibliotheek, maar ook heel goed digitaal: mijn doel is: verder bouwen, het liefst met zo veel mogelijk collega’s, aan een digitale community van mensen die van bovenstaande dingen houden.
Dat is wat mij betreft voorlopig wel lokaal, m.i. is een gemiddelde bezoeker van de Goudse bibliotheek, -digitaal of in t echie- meer geïnteresseerd in lokale bibliotheek-events dan landelijke.

Advertentie

2 gedachten over “Terugblik op de verdiepdingen

  1. We deden weer mee aan een leuk project; nu verder met toepassen van onze nieuwe kennis in de werkelijkheid. Voorlopig doe ik mee als collega, wie weet later vanaf de andere kant van de (digitale) balie .

  2. Hoi Tineke,
    Mooi gezegd en ik sluit me daar helemaal bij aan. Ik denk eigenlijk wel dat we allemaal dezelfde doelen voor ogen hebben, het is echt leuk om te ontdekken dat iedereen in de organisatie daar op zijn/haar eigen manier aan kan bijdragen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s